Exposició: “Documentalista audiovisual, una professió polièdrica”

Ja teniu disponible a l’entrada de la nostra biblioteca l’exposició: Documentalista audiovisual, una professió polièdrica. La tindreu disponible durant tot el curs 2022/2023 i també la podeu trobar en format virtual en aquest enllaç i també sota d’aquestes línies. L’exposició s’ha elaborat amb la col·laboració de Jorge Franganillo i Javier Guallar, professors de la Facultat d’Informació i Mitjans audiovisuals de la UB, autors del pròleg i coordinadors del contingut.  

“Aquest perfil professional és present en els mitjans de comunicació, en produccions cinematogràfiques i publicitàries, o en l’especialitat de film researcher, entre d’altres. Els professionals de la documentació estan especialitzats a gestionar, conservar, recuperar i generar productes audiovisuals i en resoldre les necessitats de documentació que aquestes produccions requereixen, com ara localitzar imatges en arxius audiovisuals d’aquí i d’arreu del món”. (Fragment del pròleg de Jorge Franganillo i Javier Guallar) 

Contingut exposició: 

  • Definició del perfil del documentalista audiovisual, així com les tasques, responsabilitats i beneficis de què existeixi aquesta figura en els equips de rodatge.  
  • Bancs imatges: definició, diferències entre les característiques de bancs d’imatges comercials i bancs d’imatges oberts, llicències i exemples. 
  • Exemples de les experiències de Sònia Lillo, documentalista audiovisual i antiga alumna de la Facultat, a dues produccions: “Foodie Love” i “This is Art” 

També trobareu una activitat lligada a l’exposició: Trivial sobre drets d’autor. Una tasca freqüent dels documentalistes audiovisuals és gestionar qüestions relacionades amb els drets d’autor. Animeu-vos a jugar!

Podeu veure l’exposició també a partir d’aquest fil de Twitter que explica l’exposició i el Reels d’Instagram

Us convidem a valorar-la a través d’aquesta breu enquesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: