Millores en la insonorització de la biblioteca i alguns canvis en els espais 

D’un temps ençà, els usuaris de la biblioteca heu pogut veure que estem fent molts canvis en el nostre espai i que, actualment, l’ala de monografies té l’accés restringit. Això és degut al fet que estem avançant per resoldre un dels grans problemes de la BIMA: el soroll

Com molts sabeu, la biblioteca està situada entre el pati d’una escola de primària i el pati d’un institut. Això i la ubicació dels espais de treball del nostre equip fa que la BIMA sigui més sorollosa que la majoria de biblioteques i durant anys ha sigut motiu de queixes recurrents en les enquestes de satisfacció dels nostres usuaris. 

Després d’un llarg període de treball intern, ja es comencen a veure les accions per pal·liar aquest problema: 

En primer lloc, comencem el curs estrenant finestres noves per tota la biblioteca amb un vidre més gruixut. Aquestes seran més eficients i intentaran atenuar el soroll que ens arriba de les dues escoles. A més, els vidres porten un filtre que ens permetrà tenir les cortines pujades més hores al dia i també s’ha aprofitat el canvi per a retirar les reixes de les tres finestres de l’ala de monografies que donen al jardí, de manera que podrem gaudir millor de la vegetació des de dins. 

En segon lloc, seguint el sistema del semàfor que ja funciona en altres CRAI Biblioteques (Bellvitge, Clínic i Mundet), a la BIMA s’establiran tres zones en funció del soroll

 • La zona verda, situada a l’ala d’hemeroteca i on també es troba el taulell d’atenció al públic, serà una zona de treball en grup on es podran mantenir converses en veu baixa. 

 • La zona vermella, situada a l’ala de monografies, serà la zona d’estudi on caldrà mantenir el silenci. 
 • A la zona groga també caldrà mantenir el silenci, però per diversos motius no podrà ser mai silenciosa del tot. Aquesta se situarà a l’inici de l’ala de monografies, a l’espai entre la Sala Fructuós Gelabert i el despatx de la cap de la biblioteca. També serà d’aquest color la sala Rosalia Guilleumas, on en un futur hi haurà ordinadors per a treball individual. 

En tercer i últim lloc, a l’ala de monografies separarem la zona de prestatgeries, que se situarà a la dreta per fer de barrera de soroll amb l’escola, de la zona amb taules electrificades i cubicles individuals pels nostres usuaris, que s’ubicaran a la banda esquerra, tocant al nostre jardí.

Aquestes zones ara mateix tenen una senyalització temporal que, més endavant, s’acabarà de millorar.

Moure tot el fons de la biblioteca és un projecte molt complex i prou llarg, per això encara estem treballant en aquest tercer punt i, com dèiem, tenim una part de la biblioteca d’accés restringit, sense seients disponibles, que no tardarem a poder obrir. Mentrestant, ens podeu demanar els llibres al taulell o adreçar-vos a nosaltres si voleu consultar el fons lliurement.

Recordeu que l’ala d’hemeroteca està habilitada i que allà hi trobareu 91 punts de treball repartits en:

 • 34 punts d’estudi normals 
 • 34 punts d’estudi electrificats 
 • 8 cubicles individuals 
 • 2 macs 
 • 13 ordinadors 

A més, seguiu podent accedir a: 

 • la zona de sofàs 
 • el jardí 
 • la sala de treball en grup Fructuós per a 8 persones 

Aquestes accions surten dels acords presos en el grup de treball pel projecte de millora dels espais de la BIMA on hi ha participat el degà i el professorat de la FIMA, a part de l’equip de la biblioteca i la direcció del CRAI. En un futur podreu veure altres canvis i millores sorgides d’aquest projecte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: