Jocs de taula al CRAI BIMA

Al CRAI Biblioteca d’Informació i Mitjans Audiovisuals estrenem una nova col·lecció de jocs de taula. A partir de la Guia de jocs de taula per a biblioteques públiques elaborada per Oriol Comas i Coma el novembre del 2022 hem seleccionat alguns jocs que esperem que siguin del vostre interès.

“Els jocs de taula són un element cultural de primer ordre. Des de sempre i arreu. Des de l’inici, en què estava associat a l’esfera del sagrat i el màgic, després amb les representacions litúrgiques i teatrals, després amb les competicions, fins a l’actual desenvolupament industrial, el joc de taula ha representat en tots els pobles del planeta, un espai de relació i comunicació lligat a l’imaginari i a la vida quotidiana, un espai, doncs, de cultura. Jugar, seure davant d’un tauler i unes peces de fusta o de plàstic o unes cartes, amb l’únic objectiu d’esmerçar una estona en una activitat sense interès aparent, és una pràctica universal, quotidiana i que forma part intrínseca de la humanitat des de fa milers d’anys. En l’actualitat, però, el jugar queda força sovint relegat a una activitat de segon ordre, per a la qual no solem tenir mai temps. Ben al contrari, jugar, més enllà de la diversió o el repte intel·lectual, és un espai de relació, de comunicació i de creativitat” (Oriol Comas i Coma. Els jocs de taula a les biblioteques. Barcelona: Biblioteques Públiques de Catalunya, novembre 2022, p. 7)

Trobareu una petita mostra dels nous jocs en un dels expositors de l’entrada de la biblioteca i la resta de jocs estaran ubicats al fons de la zona de sofàs, prop d’on ara hi ha les novel·les i els DVD.

Per a fer ús dels jocs cal que tingueu en compte aquests tres punts:

  • Els jocs es presten durant 10 dies. Podeu renovar el préstec sempre que no hi hagi un altre usuari que hagi reservat el mateix joc.
  • Es pot jugar a casa, al jardí de la biblioteca o als espais de la FIMA que siguin adequats, però no es pot jugar dins de la biblioteca, ja que això destorbaria el silenci que necessiten els nostres usuaris.
  • És important que comproveu les parts components dels jocs abans de fer el préstec i abans de tornar-nos-els, que tingueu cura dels components del joc mentre estigui en la vostra custòdia i, sobretot, vigileu que no us caigui menjar o begudes al seu damunt!

Trobareu la nostra col·lecció de jocs llistada al nostre Cercabib i també, durant les setmanes vinents, anirem publicant les noves incorporacions en el nostre blog.

One thought on “Jocs de taula al CRAI BIMA

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: