El CRAI BIMA amb el 8M

Enguany, en ocasió del dia de la dona treballadora, des del CRAI BIMA hem preparat una infografia basada en l’article “Les perspectives de gènere i LGBTI+ als graus universitaris d’Informació i Comunicació. Estudi de cas del projecte GENDIMS” escrit per diversos docents de la FIMA que pertanyen al grup GENDIMS: Anna Villarroya, Aurora Vall, Juanjo Boté, Margarida Carnicé, Maddalena Fedele, Núria Jornet i M. José Masanet.

Aquest article tracta d’aprofundir en el coneixement, la percepció i l’avaluació que la comunitat universitària (professorat i estudiantat) fa de la incorporació i la presència de la perspectiva de gènere i LGBTI+ en la docència dels estudis de grau de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals. Amb una metodologia participativa, van sorgir moltes propostes en el taller creatiu amb exemples d’activitats. Una de les dinàmiques que va sorgir és fer sessions d’edició a la Viquipèdia que incorporin la perspectiva de gènere.

A la segona part de la infografia podeu trobar un resum de la sessió de la Viquimarató que es va fer a la Biblioteca, una edició plantejada amb perspectiva de gènere i emmarcada en el projecte del Plan Nacional I+D+I Dones i Wikipedia, del qual és directora la professora Núria Ferran Ferrer de la nostra Facultat.

La podeu consultar tot seguit:

També hem aprofitat, ara que la totalitat del fons de monografies ja està en el seu lloc definitiu, per ubicar l’espai Purple Corner en una zona més visible de les prestatgeries i, a més, hem actualitzat la cartelleria de l’espai i l’hem reanomenat Punt lila. Us recordem que en aquest espai s’hi pot trobar el nostre fons de llibres del topogràfic 305 sobre estudis de gènere.

Altres activitats anteriors del CRAI BIMA en clau de gènere:

Més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: