L’exposició ‘Ràdio, podcasts i diversitats’ apareix en un article de l’Observatori crític dels mitjans

El passat 26 d’octubre del 2022 es va publicar a Mèdia.cat l’article Dissidència a les ones: un recorregut per la ràdio i el podcast LGBT+, escrit per la periodista Marta Tiana, en el qual se cita l’exposició “Ràdio, Pòdcasts i Diversitats” que heu pogut visitar al nostre CRAI Biblioteca d’Informació i Mitjans Audiovisuals al llarg del curs 2021/2022.

L’article també recull les aportacions de les entrevistes que va fer a Marga Carnicé, professora a la Universitat de Lleida, Investigadora al GENDIMS i coordinadora d’aquesta mateixa exposició i de Lluís Anglès, membre de l’equip del CRAI BIMA, que va formar part de la recerca i la investigació sobre la ràdio tradicional o històrica LGTBI+ a Catalunya.

“Van aparèixer per primera vegada a la ràdio catalana als anys 80, però amb internet viuen una segona vida. Els programes radiofònics LGTBI ara són tendència gràcies a l’esclat dels podcasts, que aconsegueixen arribar a nous nínxols de públic. Però encara són lluny de consolidar-se sense una estabilitat econòmica i una aposta ferma de les emissores. En parlem amb les persones de darrere els micròfons i de l’acadèmia.”

(Fragment entrevista)

“Lluís Anglès, de l’equip investigador de l’exposició virtual ‘Ràdio, Podcasts i Diversitats’ del CRAI UB explica que el primer programa oficial de ràdio LGBT+ a tot l’Estat va ser a Santa Coloma de Gramenet l’any 1983. Es deia ‘L’Hora Gai’, i el conduïa Jordi Valls.”

(Fragment entrevista)
Foto exposició física 'Ràdio, podcasts i diversitats'. Panell dedicat a la ràdio històrica vinculada al moviment LGTBIQ

Mèdia.cat és l’Observatori Crític dels Mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils que analitza els mitjans de comunicació que operen en la nostra àrea idiomàtica.

Més informació:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: