Exposició Fake news, fake science

No us perdeu l’exposició que hem preparat titulada Fake news, fake science. La trobareu en format físic al primer pis de la Facultat. L’exposició la vam preparar el març del 2020, però el confinament va fer que l’haguéssim de transformar de física a virtual. En aquest fil de Twitter la vam detallar: https://twitter.com/crai_bima/status/1242367017035935746

El contingut de l’exposició s’estructura en dos grans eixos, amb un apartat d’eines i recursos a cadascun:

  1. Com combatre les notícies falses: el paper dels bibliotecaris és clau per combatre la desinformació. Amb les sessions que es fan de formació des de les biblioteques s’ha d’aconseguir que els usuaris siguin crítics en l’ús de la informació. Fact checking significa verificació de fets. Des de les biblioteques és important oferir enllaços als principals portals i plugins que identifiquen si la informació és verídica o no.
  2. Com combatre les notícies falses sobre ciència: representa un problema en un entorn competitiu i amb una necessitat de publicar ràpidament, sovint, i en revistes amb un alt factor d’impacte. Dins de la fack science trobem tres apartats: pseudociència, revistes depredadores i articles retirats.

Fact checking ciència: existeixen iniciatives per desmentir les notícies falses sobre ciència, i el paper dels bibliotecaris és ajudar als investigadors a decidir en quines revistes publicar per combatre el frau científic.

L’exposició inclou un pròleg de l’Ernest Abadal, professor de la nostra Facultat.

També us proposem la participació en un qüestionari, en el que els visitants poden descobrir les seves habilitats per diferenciar si una notícia és falsa o verídica. Us animem a participar-hi! 

Podeu consultar més documents sobre el tema en el nostre Cercabib, buscant pel nostre topogràfic 070:004 o per fake news.

Si algú vol agafar en préstec algun dels llibres exposats, ens els podeu demanar a la biblioteca.

Podeu valorar aquesta exposició en aquest enllaç

Aquí podeu veure algunes imatges de l’exposició:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: