L’exposició #noemratllis arriba al CRAI BIMA

Tots els usuaris de biblioteques hem tingut alguna vegada la desagradable sorpresa que el llibre que volíem llegir ha passat abans per les mans d’un usuari incívic. Estrips, mutilacions, guixades, gargots, il·lustracions gratuïtes, subratllats, i en el pitjor dels casos, furts. Aquesta mena d’accions malmeten el patrimoni públic i les col·leccions bibliogràfiques, perjudicant-nos a tots.

Al mes de gener de 2019, el CRAI va endegar la campanya #noemratllis. No soc teu, soc de tothom, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús responsable dels materials de la biblioteca. La campanya s’acompanyava d’una exposició bibliogràfica itinerant, integrada per una mostra significativa d’exemplars malmesos, provinents de les biblioteques del CRAI per on ha passat:

Ara, a aquesta llista, s’hi afegeix el CRAI Biblioteca d’Informació i Mitjans Audiovisuals.

Hi trobareu exemplars estripats i mutilats; llibres subratllats amb tota mena d’estris —llapis, retolador, bolígraf— amb tots els colors imaginables; llibres tacats de cafè o altres substàncies no identificades; exemplars mullats i rebregats; obres “il·lustrades” i, fins i tot, edicions “comentades” per algun espontani, convençut que la seva brillant aportació mereixia aparèixer, junt amb la de l’autor, en lectures posteriors. El que no hi trobareu segur són aquells exemplars sostrets, alguns insubstituïbles, dels quals només conservem una reproducció de la coberta per recordar-nos, a tots plegats, que ja no els tornarem a veure.

També hem volgut completar les últimes vitrines de l’exposició amb una petita mostra bibliogràfica del fons que tenim a la biblioteca que tracta el tema de la restauració i preservació de llibres.

Trobareu l’exposició al vestíbul del primer pis de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals des de finals d’agost fins al 8 d’octubre i, si no podeu venir, podeu fer una ullada al nostre fil de twitter on expliquem les vitrines amb més detall.

Més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: