Fotografies de l’Escola de Bibliotecàries, col·lecció del CRAI BIMA a la MDC

Al CRAI Biblioteca d’Informació i Mitjans Audiovisuals tenim una col·lecció de fotografies de l’antiga Escola de Bibliotecàries digitalitzada i que es troba disponible a la Memòria Digital de Catalunya.

Es tracta d’un recull de més de mig miler de peces que mostren alguns episodis de la història de la institució al llarg de gairebé cent anys. Ordenada cronològicament, s’inicia amb la fotografia, tan coneguda, de les alumnes de les dues primeres promocions a la classe de llatí, amb el professor Lluís Segalà, i acaba amb algunes imatges corresponents al segle XXI.

Avui, aprofitem l’efemèride de la que podeu veure a la capçalera del post, feta el 31 de maig de 1978, on es pot veure la manifestació de l’Associació de Bibliotecàries de Catalunya per reivindicar el reconeixement de la titulació i rebutjar la integració del personal de la Sección Femenina de la Falange Española a les biblioteques de Catalunya. La col·lecció està recopilada i descrita per l’Assumpció Estivill, que va incorporar aquesta última fotografia a la col·lecció el passat 2019.

Més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: