Quant temps sobreviu la COVID-19 als materials de la biblioteca?

El coronavirus ha canviat la nostra manera de viure i ha afectat a tots els aspectes de la nostra vida, la biblioteca no ha estat una excepció i ens hem hagut d’adaptar a aquesta nova realitat però encara hi ha moltes incògnites. Saps quant de temps sobreviu el virus als materials que tenim a la biblioteca? Saps que depèn de la forma en que aquests es col·loquen mentre esperem que torni a ser segur utilitzar-los?

Per donar resposta a aquestes incògnites l’OCLC, l’Institute of Museum and Library Services, y Battelle, van posar en marxa el projecte REopening Archives, Libraries, and Museums (REALM), que investigava això mateix per tal d’obtenir informació amb base científica sobre la millor manera de manipular els materials per fer de les biblioteques un espai segur.

Tal com podeu observar a la infografia, el virus sobreviu més temps en materials que es desen apilats, mentre que aquells que no ho estan, queden desinfectats abans. De la mateixa manera, tampoc és igual en tots els materials de la biblioteca. A la infografia es mostra el temps que hi segueix havent restes del virus als diferents suports quan se’ls deixa en quarantena (sense utilitzar agents de desinfecció).

Així, veiem que els llibres amb coberta de plàstic protectora són aquells que suporten durant més temps el virus a la seva superfície, tant si es desen apilats com si no, mentre que la resta de materials queden lliures del virus en un dia si no estan apilats, i sis dies si ho estan.

Com veieu, aquesta iniciativa és crucial per obtenir més informació sobre el virus que ha trastocat les nostres vides i ens ajuda a entendre el funcionament d’aquest, de manera que així podrem actuar correctament i reduir l’exposició dels nostres usuaris a la COVID-19.

Més informació:

Projecte REALM

¿Cuánto tiempo vive el Covid-19 en los materiales de las bibliotecas?

¿Cuánto tiempo sobrevive el coronavirus COVID-19 en los materiales más comunes de la biblioteca?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: